ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό το τεστ του Σαββατοκύριακου- Τι ανοίγει μέχρι τέλος Μαϊου

21:59 - 16 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Θετικό το τεστ του Σαββατοκύριακου- Τι ανοίγει μέχρι τέλος Μαϊου
Αισιόδοξες ήταν οι πρώτες μέρες «ελευθερίας» για τους Έλληνες, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την άρση των περιορισμών και τον καλό καιρό, για μία βουτιά, ένα γεύμα στο εστιατόρια, ακόμα και μία απόδραση στα κοντινά νησιά της Αττικής. Ικανοποίηση από τις αρχές για την τήρηση των μέτρων σε καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.

Αναλυτικότερα, οι κοντινές στην Αθήνα παραλίες ήταν γεμάτες, αφού το καλοκαίρι έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Ταυτόχρονα, αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια της χώρας ήδη από την Παρασκευή 14/5, αλλά και στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.

Άλλοι πάλι, εκμεταλλεύτηκαν τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή, για να κάνουν τις αγορές τους ελευθέρα χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού ή να έχουν χρονόμετρο δύο ωρών, όπως γινόταν μέχρι πρότινος.

Τέλος, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να θαυμάσουν τα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία άνοιξε ξανά στο κοινό έπειτα από σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια ανακαίνισης. Μάλιστα η ουρά ήταν τόσο μεγάλη, που έφτανε μέχρι τη Μιχαλακοπούλου, αποτρέποντας ορισμένους από το να τολμήσουν να περιμένουν στη ζέστη για να δουν τα εκθέματα.

Τα επόμενα βήματα

Μετά το άνοιγμα του τουρισμού, την κατάργηση των μηνυμάτων και την διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι της 12:30 το βράδυ, η κυβέρνηση περνάει στο επόμενο βήμα της άρσης των περιορισμών, αφού τα προηγούμενα δεν είχαν αντίκτυπο στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Αναλυτικότερα:

Από την Δευτέρα 17/5 επαναλειτουργούν οι δημόσιοι και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Στις 21/5 ανοίγουν και πάλι τα θερινά σινεμά με 75% πληρότητα

Στις 28/5 ξεκινούν οι συναυλίες σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 50%

Και στις 31/5 αναμένεται να ανοίξουν και τα γυμναστήρια μετά από επαναξιολόγηση

Τέλος, έρχονται αποφάσεις για την αύξηση του ορίου των 100 ατόμων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, όπως είπε και ο κύριος Γεωργιάδης νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά την εκκρεμότητα των εσωτερικών χώρων εστίασης υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσουν σε ένα ποσοστό 50-70% προς το τέλος Ιουνίου γιατί τότε θα έχει εμβολιαστεί το 50% των ενήλικων πολιτών έστω και με την πρώτη δόση.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:15 - 16 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.