ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλακόπουλος: Μη αναγκαίο το τεστ μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

09:36 - 19 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
«Δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, αλλά δημοσιεύματα ερευνών στον ισπανικό τύπο ότι ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων είναι αποτελεσματικός, αλλά με περισσότερες παρενέργειες», δήλωσε σήμερα (19/5), στον ΑΝΤ1, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Επιπλέον, ο καθηγητής αναφέρθηκε στη σύσταση για εμβολιασμό με μία δόση για εκείνους που έχουν νοσήσει, ενώ υπογράμμισε ότι, «κάποια δεδομένα λένε ότι όταν έχω νοσήσει έχω εκτεθεί στον ιό. Όταν εκτεθώ στην 1η δόση του εμβολίου είμαι πιο προστατευμένος. Για ανθρώπους που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, είμαστε σίγουροι, για εκείνους που έχουν νοσήσει πριν από ένα χρόνο,  εγώ θα συνιστούσα και τη δεύτερη δόση».

Ο καθηγητής εξήγησε ότι μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται τεστ για τον κορονοϊό. Ενώ, παράλληλα, αποσαφήνισε προηγούμενη διατύπωσή του για τη χρήση μάσκας από τους μη εμβολιασμένους, σημειώνοντας ότι, είπε «όχι στο να μη φορούν μάσκα όσοι είναι εμβολιασμένοι επειδή θα εκμεταλλευτούν το μέτρο κι αυτοί που δεν είναι εμβολιασμένοι».

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ανέφερε ότι, «σε λιγότερο από ένα μήνα, το πρώτο εμβόλιο, της Pfizer θα έχει έγκριση σαν οποιοδήποτε φάρμακο παίρνετε από το φαρμακείο. Όταν γίνει αυτό και πλέον είμαστε 100% για το αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποδοτικό, τότε, κατά την άποψή μου πρέπει να γίνει υποχρεωτικό σε κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς και τους οδηγούς στα ΜΜΜ».

Καταλήγοντας, αναφορικά με το αν πρέπει να παραχωρούνται κάποια προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί, είπε πως «το να έχεις κάποια προνόμια για τους εμβολιασμένους είναι και κίνητρο».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:35 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.