ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχίνος Κορινθίας: Χειροτέρεψε το πύρινο μέτωπο-Εκκενώνονται εκ νέου οι οικισμοί

14:27 - 20 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Σχίνος Κορινθίας: Χειροτέρεψε το πύρινο μέτωπο-Εκκενώνονται εκ νέου οι οικισμοί
Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) στον Σχίνο Κορινθίας, παρά την πρόσκαιρα βελτιωμένη εικόνα που είχαν καταφέρει οι ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις νωρίτερα.

Πλέον, έχει φτάσει μέχρι το Αλεποχώρι και τα Γεράνεια Όρη. Ταυτόχρονα, ο καπνός και οι στάχτες από τη δασική πυρκαγιά του Σχίνου έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας έως τις Κυκλάδες και την Ικαρία, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, εξαιτίας των ισχυρών δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων.

Η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ισχυρούς ανέμους έως και 8 μποφόρ με εξασθένησή τους από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Μήνυμα από το 112

Με SMS που έλαβαν από το 112 οι κάτοικοι των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα καλούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Ήδη από το πρωί εκκενώθηκαν έξι χωριά ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάηκαν τρία σπίτια.

{https://twitter.com/GSCP_GR/status/1395342124451774465}

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη συνολικά και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν.

Όπως αναφέρουν οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί.

Υπάρχουν μόνο αναφορές για ζημιές σε αποθήκες και καλύβια, αλλά ο απολογισμός των ζημιών θα γίνει αφού ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Νωρίτερα, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης στο ΣΚΑΙ δήλωσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό ύφεση τη φωτιά στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 20 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.