ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλάκης: Αναμένεται και τέταρτο κύμα πανδημίας

09:21 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Παυλάκης: Αναμένεται και τέταρτο κύμα πανδημίας
Ο καθηγητής Ιατρικής, Γιώργος Παυλάκης, σχολίασε την πορεία της πανδημίας, μιλώντας σήμερα (21/5) στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας ότι με τον κορονοϊό δεν έχουμε τελειώσει, ενώ αναμένεται να υπάρξει και τέταρτο κύμα πανδημίας στη χώρα μας.

«Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα. Κανείς δεν είναι ασφαλής, σε κανένα μέρος του κόσμου. Εάν η Ελλάδα αποκοιμηθεί, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, βέβαια, ότι με κοινωνική ευθύνη όλων μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα κορονοϊού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Παυλάκη, δε θα υπάρξει ανοσία αγέλης αυτό το καλοκαίρι παρά την ύπαρξη εμβολίων. «Κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξει ούτε τον χειμώνα» είπε και προσέθεσε ότι τα εμβόλια είναι θαυμαστά αλλά δεν είναι θαυματουργά.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, υπογράμμισε την ύπαρξη κινδύνου να είναι πιο ισχυρά τα νέα στελέχη του ιού. «Σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου», ανέφερε. Επέμεινε στο ότι χωρίς μέτρα όλα γίνονται δυσκολότερα, ενώ δήλωσε ότι μπορεί να πληρώσουμε τη χαλάρωση των μέτρων.

Κλείνοντας, σε σχέση με τα αντισώματα, επισήμανε ότι όσοι νόσησαν τα διατηρούν και μετά από 8 με 10 μήνες, ενώ αυτοί που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να μην αναπτύξουν καλή ανοσία.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:20 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.