ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργαντάς:Τον Ιούνιο πλατφόρμα εμβολιασμών για τους κάτω των 30 ετών

09:39 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Γεωργαντάς:Τον Ιούνιο πλατφόρμα εμβολιασμών για τους κάτω των 30 ετών
Στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην χώρα, και τις ηλικιακές ομάδες που παίρνουν σειρά στην εμβολιαστική αλυσίδα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σήμερα (21/5) στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για ορισμό ραντεβού με οποιοδήποτε από τα τέσσερα εμβόλια κατά του Covid-19.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ποινή των 16 ημερών που επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι αυτό σημαίνει ότι κάποιος για να έχει αυτή την ποινή έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές, ενώ διευκρίνισε πως αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος πολίτης έχει αλλάξει ραντεβού μια φορά.

Όπως ανέφερε, η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην αλυσίδα εμβολιασμού και τόνισε πως αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και έπειτα έπεσε στις 16 ημέρες.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι η πλατφόρμα που αφορά τις ηλικιακές ομάδες 35-39 και 30-35, θα ανοίξει αμέσως μετά και αναλόγως με την ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών, αλλά σίγουρα μέσα στον Μάιο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι για την ηλικιακή ομάδα 20 -29 η πλατφόρμα θα ανoίξει τον Ιούνιο, και δεν θα εμβολιαστούν με εμβόλιο AstraZeneca. Ωστόσο, όπως είπε, όλα τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για τις ηλικίες 40 -44 ετών.

«Δεν υπάρχουν αποφάσεις θεσμοθετημένες αυτή την στιγμή», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς, ωστόσο η εθνική επιτροπή λέει ότι όσοι έχουν νοσήσει θα κάνουν μια δόση. Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν αποφάσεις και ανακοινώσεις.

Ανέφερε, ακόμα, ότι 955.000 πολίτες έχουν ήδη πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σχετικά με το εμβόλιο Johnshon &Johnshon, ο κ. Γεωργαντάς, δήλωσε ότι μέσα στον Μάιο αναμένουμε 155.000 δόσεις, αλλά όπως είπε η μεγάλη παρτίδα αναμένεται τον Ιούνιο.

Για τον εμβολιασμό στα νησιά σημείωσε είπε ότι είναι «θετικά τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα "Γαλάζια Ελευθερία"» ενώ προσέθεσε ότι «μέχρι τέλος Μαΐου αναμένουμε να έχουν εμβολιαστεί καθολικά τα νησιά πλην της Κρήτης που ακολουθεί το Πρόγραμμα Ελευθερία».

Στο ερώτημα πολλών που έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraΖeneca και θέλουν να κάνουν δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «θα το διαχειριστούμε κι αυτό τις επόμενες ημέρες».

Κάλεσε, ωστόσο, τους πολίτες «να μην ακυρώνουν συνεχώς το ραντεβού τους γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:42 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.