ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στο Σχίνο: Εντολή εκκένωσης του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα

14:32 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Φωτιά στο Σχίνο: Εντολή εκκένωσης του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει η φωτιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας το απόγευμα της Τετάρτης 19/5, αφού έχει φτάσει μέχρι την Περιφέρεια Αττικής, με την Πυροσβεστική, να δίνει εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές και διάσπαρτες, ενώ συνεχώς ξεσπούν αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μείνει ίδιες στο σημείο με 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ εναερίως συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο της Αθήνας και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus - EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 20/05. Η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

H νεώτερη αποτίμηση της καταστροφής όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς φτάνει τα 40.000 στρέμματα, ωστόσο, αναμένεται και νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα. Οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωναν τις εστίες. Τα Μέγαρα δεν πιστεύω ότι κινδύνευσαν, αλλά η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί. Η φωτιά έφτασε στα 7-8χλμ. από τα Μέγαρα. Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Εκκενώσαμε σχεδόν όλες τις περιοχές, όλους τους οικισμούς που βρίσκονται εκτός πόλης», εξήγησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:42 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.