ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Ο ρυθμός μείωσης των νέων κρουσμάτων ανακόπτεται

17:35 - 21 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
H Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλου, επισήμανε στην ενημέρωση της Παρασκευής (21/5) από το υπουργείο Υγείας πως ο κορονοϊός επιμένει και πλέον παρατηρείται μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά σε υψηλό επίπεδο.

Ο ρυθμός μείωσης των νέων κρουσμάτων ανακόπτεται, σημείωσε η κα. Παπαευαγγέλου, ενώ πρόσθεσε πως μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων, ενώ υπάρχουν και «νησίδες» στην επικράτεια με τo δείκτη θετικότητας να είναι σημαντικά υψηλότερος. 

«Ανακόπτεται το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει ύφεση 5% όμως ενώ από τα μέσα Απριλίου και τουλάχιστον για 3 εβδομάδες συνεχώς, είχαμε σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων από το Πάσχα και μετά ο ρυθμός της μείωσης φαίνεται να ανακόπτεται» τόνισε η καθηγήτρια. 

Ιδιαίτερα εμφανές είναι αυτό στην Αττική όπου η εικόνα σταθεροποιείται σε σταθερά υψηλό επίπεδο. 

Με βάση τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σημειώνουν Αττική, Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα, Μαγνησία και Αχαΐα. 

Η διασπορά του ιού δεν έχει μειωθεί στα επιθυμητά επίπεδα. Ο μέσος ορός ηλικίας των κρουσμάτων μειώνεται στα 39 έτη. Την εβδομάδα 10 με 16 Μαΐου το 31% των νέων κρουσμάτων δηλαδή 1 στους 3, αφορούσε την ομάδα 20 με 40 ετών. Επί συνόλου 50.000 τεστ ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός και κάτω από 4%. Σε κάποιες περιοχές όπως η Πτολεμαΐδα, η Ξάνθη και η Κόρινθος η θετικότητα είναι σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο της επικράτειας ξεπερνά και το 7% ανέφερε. 

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στη σημασία των self test λέγοντας ότι διαγνώστηκαν 19.000 θετικά κρούσματα.

Είπε, επίσης, ότι στο ΕΣΥ παρατηρούνται σημάδια αποσυμπίεσης. Ανέφερε ότι οι εισαγωγές έχουν μειωθεί σεε λιγότερες από 300 ημερησίως σε όλη την επικράτεια, ενώ οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μειωθεί κατά 20%. 

«Οι νέες εισαγωγές δεν μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν βαριά. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους άνω των 50 ετών να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν». 

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.