ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλακόπουλος: Επιπλοκές σε 4-5 στους 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς

08:53 - 25 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Βασιλακόπουλος: Επιπλοκές σε 4-5 στους 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και μέλος της Επιτροπή, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντα σήμερα (25/5) στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει 4ο κύμα αν εμβολιαστούμε όσο πρέπει. Θα υπάρξει αν δεν εμβολιαστούμε».

Ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι, «για να μη θρηνήσουμε πολλά θύματα, θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι μεγάλες ηλικίες» και διευκρίνισε ότι, αν δε συμβεί αυτό, «μέχρι να πετύχουμε ανοσία στους 18άρηδες, θα χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι άνω των 60».

Στο σχόλιο σχετικά με τη σύγχιση που επικρατεί στους ηλικιωμένους λόγω όσων ακούγονται για τα εμβόλια, υπογράμμισε ότι, «έχουμε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο εμβόλια παγκοσμίως, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Αντιθέτως, όσοι το έχουν πετύχει έχουν λύσει τα προβλήματά τους».

Αναφορικά με την περίπτωση της 44χρονης που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, ο καθηγητής είπε πως είναι πια αποδεδειγμένο πως «στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους που κάνουν το εμβόλιο 4-5 άνθρωποι θα κάνουν επιπλοκή από αυτό» και σημείωσε ότι, «το να παίζει σε όλα τα Μέσα δημιουργεί περισσότερο φόβο».

«Είναι κάτι το οποίο αναμένεται», προσέθεσε και επανέλαβε ότι, «αν δεν κάνεις το εμβόλιο, κινδυνεύεις πολύ περισσότερο από ότι αν κάνεις το εμβόλιο».

Κλείνοντας, δήλωσε πως «το κράτος έχει επίσημους φορείς για να ενημερώνουν τον κόσμο. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται από το κράτος και τους επίσημους επιστημονικούς φορείς».

Ενώ, όσον αφορά τις οδηγίες για εγκύους και θηλάζουσες ανέφερε ότι, «δεν είναι ότι δεν κινδυνεύει η έγκυος ή θηλάζουσα, είναι ότι προστατεύεται γιατί αν κολλήσει, θα έχει επιπλοκές».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:54 - 25 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.