ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα

12:05 - 25 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα
Η πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, καρποφόρησε αποκαλύπτοντας μία εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών, σε περιοχές του δήμου Αθηναίων.

Προκειμένου να εξαρθρωθεί η οργάνωση πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα (24/5) ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων/ Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (ΥΕΕΜΣΑΣ/ΤΣΑΣ).

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις άνδρες, Έλληνες, ηλικίας 29, 34 και 39 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν συγκροτήσει το τελευταίο δίμηνο εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών.

Με τη συνδρομή και των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ηρωίνη (βραχάκια) βάρους 495 γραμμ., χασίς βάρους 8 γραμμ., τέσσερα χάπια η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται, τρεις σπόροι κάνναβης, 105 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας, κόφτης και λεπίδα με υπολείμματα ηρωίνης, αντικείμενα χρήσης και συσκευασίας ναρκωτικών και έξι κινητά τηλέφωνα. Ενώ, στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 37 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, έχοντας σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται περαιτέρω έρευνες, από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, ουτώς ώστε να διερευνηθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.