ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρούσος: Λίγα τα περιστατικά θρομβώσεων, βάσει στατιστικής

09:13 - 26 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Χρούσος: Λίγα τα περιστατικά θρομβώσεων, βάσει στατιστικής
O Γιώργος Χρούσος, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μίλησε σήμερα (26/5) στον ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στα εμβόλια κατά του κορονοϊού καθώς και την ανησυχία στην κοινωνία έπειτα από τα επανειλημμένα περιστατικά θρομβώσεων των τελευταίων ημερών.

Εξαιτίας και της εμφάνισης σοβαρών παρενεργειών σε άτομα νεαρής ηλικίας, ο κ. Χρούσος είπε ότι «οι φόβοι είναι κάτι σοβαρό και δεν το υποβιβάζω».

Σε ότι αφορά το θάνατο της γυναίκας που νοσηλευόταν με θρόμβωση, ο ίδιος ανέφερε ότι «Είναι λίγα τα περιστατικά βάσει στατιστικής. Έχουν γίνει 900.000 εμβόλια AstraZeneca kαι είχαμε έναν θάνατο και μερικά βαριά περιστατικά. Μην νομίζετε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες και από τα άλλα εμβόλια, όπως η μυοκαρδίτιδα».

Για ελαττωματική παρτίδα εμβολίων, ο κ. Χρούσος υποστήριξε «από ότι άκουσα, ο ΕΟΦ έλεγξε αν υπάρχει θέμα με την παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca και είπε ότι δεν υπάρχει».

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι και ο φόβος των συμπολιτών μας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει θέμα, καθώς υπάρχει αφθονία εμβολίων και ο καθένας θα μπορεί να επιλέγει αυτό που θέλει» προσέθεσε το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τέλος, ο κ. Χρούσος υπογράμμισε πως «σε λίγο καιρό θα μπορούν όλοι να επιλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν», ενώ όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού των εγκύων και όσων πρόκειται να κυοφορήσουν, είπε ότι «θα πρέπει να εμβολιάζονται με τα m-RNA εμβόλια»

Τελευταία τροποποίηση στις 09:18 - 26 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.