ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουτέλης: Τα οφέλη του εμβολίου είναι πολλαπλάσια από τους κινδύνους

09:03 - 28 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Σκουτέλης: Τα οφέλη του εμβολίου είναι πολλαπλάσια από τους κινδύνους
Ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας σήμερα (28/5) στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών αλλά και στα όσα ακούγονται για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως ανέφερε «από αύριο σχεδόν σε όλες τις ηλιακές ομάδες θα έχουμε την επιλογή των εμβολίων», ενώ τόνισε ότι «η επιλογή γίνεται μετά από σωστή πληροφόρηση όπως έκανε η κ. Θεοδωρίδου».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «τα οφέλη από την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca είναι πολλαπλάσια από τους κινδύνους», ενώ δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να στερήσουμε την επιλογή σε κάποιον που θέλει να εμβολιαστεί»

Ο Καθηγητής ανέφερε ακόμα ότι «ο εμβολιασμός πάει καλά αλλά μπορεί να πάει και καλύτερα», ενώ σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού».

Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες και κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Αφορμόμενος από τις αντιδράσεις, μετά από γερμανική μελέτη για το μυστήριο των θρομβώσεων που προκαλούν σπάνια τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, δήλωσε ότι αυτά είναι αστειότητες, καθώς όπως είπε τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι πολύ καινούργια και δεν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει εξ αρχής για παρενέργειες.

Παράλληλα, μίλησε για «μεγαλείο ψυχής» από τον σύζυγο της 44χρονης που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, μετά από επεισόδιο θρόμβωσης που υπέστη λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Ο κ. Σκουτέλης, βέβαια, ανέφερε πως «δεν ξέρουμε αν ευθύνεται το εμβόλιο για την κατάσταση της 44χρονης» .

Τελευταία τροποποίηση στις 09:01 - 28 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.