ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης: Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας

17:46 - 28 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Η επιδημία στην Ευρώπη συνεχίζει να βελτιώνεται, είπε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων μειώθηκε σημαντικά, σημειώθηκαν δηλαδή 500 λιγότερες από την προηγούμενη εβδομάδα. 

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, «βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας».

Παρατηρείται σταθερή αποκλιμάκωση της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ωστόσο δεν είμαστε στο σημείο που μπορούμε να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα. «Αν δεν πετύχουμε ικανή εμβολιαστική κάλυψη, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για άμεση επιστροφή στην κανονικότητα.»

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ραντεβού μας με την επόμενη μέρα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό. Μίλησε επίσης για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς ναι μεν ο καιρός βοηθάει κατά 20% στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε σημείο χαλάρωσης.

Σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-test, μέχρι σήμερα περισσότερες από 18 εκατομμύρια συσκευές self-test έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια πολίτες.

Σχεδόν 12,2 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι 25.179.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.