ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές: Τι θα γίνει αν ένας υποψήφιος νοσήσει από κορονοϊό

14:04 - 29 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο, να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία το Σεπτέμβριο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Πρέπει να δούμε πως θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά και μετά θα αποφασιστεί τι θα γίνει την επόμενη χρονιά», είπε σχετικά με το θέμα αυτό μιλώντας στο OPEN TV.

Αναφερόμενη στις Πανελλαδικές εξετάσεις τόνισε ότι θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

«Θα υπάρχει η διαδικασία των self test αλλά σε ικανό διάστημα πριν τις εξετάσεις για να γίνει επιβεβαιωτικό αν χρειαστεί μοριακό τεστ ή rapid test». Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες πρωτόκολλο.  

«Θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα και με τις οδηγίες των ειδικών. «Αν κάποιος νοσήσει τότε υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει μόνο για το ίδιο το πρόσωπο που μπορεί να νοσήσει. Δεν ισχύει για άλλους που μπορεί να δίνουν μαζί του εξετάσεις στην ίδια αίθουσα». 

Σε ότι αφορά τα φροντιστήρια αυτά δεν ανοίγουν ακόμη. «Έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να ανοίξουν αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη το πράσινο φως από τους ειδικούς» δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.