ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για το εμβόλιο της J&J στην Αττική

19:32 - 30 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για το εμβόλιο της J&J στην Αττική
Με αστραπιαίες κινήσεις «γέμισαν» τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 18 ως 29 ετών με τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson, καθώς μέσα σε λίγες ώρες τα διαθέσιμα εμβόλια εξαντλήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

Η συμμετοχή των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 18-30 ετών στην επιχείρηση «Ελευθερία» έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς ήδη την πρώτη ημέρα που η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson ήταν ανοιχτή, τα διαθέσιμα ραντεβού σχεδόν εξαντλήθηκαν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαδικασία, που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής (28/5), αφορούσε 50.000 μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson (για τους 18-30) και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (30/5), τα ραντεβού στην Αττική είχαν εξαντληθεί.

Διαθέσιμα ραντεβού, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, με αρκετούς πολίτες να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους σε νησιά του Αιγαίου, όπως στην Σύρο.

Η χώρα μας «έσπασε» επίσης το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το τείχος ανοσίας που δημιουργείται κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας ανέρχονται σε 2.010.989, ενώ με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 3.589.548 πολίτες όλων των ηλικιών.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των χορηγημένων δόσεων αγγίζει τα 5,5 εκατ., με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να ξεπερνάει πλέον το 20%.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:14 - 30 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.