ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΘ: Τρίτη εισαγγελική παρέμβαση για παράνομες συναθροίσεις

14:51 - 31 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
ΑΠΘ: Τρίτη εισαγγελική παρέμβαση για παράνομες συναθροίσεις
Τρίτη εισαγγελική παρέμβαση, σε διάστημα μόλις 15 ημερών, για πάρτι στο πανεπιστημιακό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για δύο υπαίθρια πάρτι που έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ζητήθηκε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από την Αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι διοργανωτές των συναθροίσεων και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες, όπως αυτές προβλέπονται βάσει των μέτρων για την αποφυγή διασποράς μολυσματικών ασθενειών.

Ανάλογη παραγγελία από εισαγγελέα είχει σημειωθεί και στην προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από σχετική καταγγελία πολίτη για δύο πάρτι που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο. Στην αναφορά του ο καταγγέλλων επισήμανε την ανάγκη σεβασμού των νοσηλευομένων στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα που γειτνιάζουν με το ΑΠΘ (Γ. Γεννηματάς, Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ), επισημαίνοντας και την ηχορύπανση που υφίστανται τις νυχτερινές ώρες από την οχλαγωγία και την δυνατή μουσική.

Στην παραγγελία της προς την αστυνομία, επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός, πέραν του εντοπισμού των διοργανωτών, ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι περιμετρικά του πανεπιστημιακού συγκροτήματος για την αποτροπή ανάλογων εκδηλώσεων όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.