ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βατόπουλος:Έως τα μέσα καλοκαιριού ενδεχομένως να έχει χτιστεί τείχος ανοσίας

09:09 - 01 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Βατόπουλος:Έως τα μέσα καλοκαιριού ενδεχομένως να έχει χτιστεί τείχος ανοσίας
Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφέρθηκε σήμερα (1/6) μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στην εκτίμησή του ότι περί τα μέσα καλοκαιριού δεν αποκλείεται να έχει χτιστεί στη χώρα μας ένα τείχος ανοσίας έναντι του κορονοϊού. Ενώ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κάθε ημέρα γίνονται γύρω στις 100.000 εμβολιασμοί.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι εμβολιασμοί μπορεί να αυξηθούν αλλά πρόκειται για θέμα τεχνικό που σχετίζεται με τις διαθέσιμες δόσεις αλλά και τον αριθμό των εμβολιαστών.

Ο καθηγητής τόνισε ότι ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην απαλλαγή της μάσκας, δεδομένου πως είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας που δεν περιορίζει σημαντικά.

«Σιγά-σιγά θα γίνει και αυτό», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι θα εκδοθούν οδηγίες όταν έρθει η ώρα για τη μη χρήση μάσκας μεταξύ των εμβολιασμένων και στους εξωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά τις παρενέργειες από εμβολιασμούς, ο κ. Βατόπουλος, υπογράμμισε ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει θνησιμότητα και νοσηρότητα και δεν βοηθάει να συνδέονται αυτομάτως θάνατοι με τους εμβολιασμούς. Εξήγησε ότι στη χώρα μας γίνονται καθημερινά 100.000 εμβολιασμοί και πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 300 άνθρωποι. «Κάποιος θα πάθει έμφραγμα έτσι κι αλλιώς», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς σε ανήλικους άνω των 12 είπε ότι θα γίνει και αυτό σιγά σιγά αλλά ενδεχομένως να είναι νωρίς να το συζητάμε στην Ελλάδα. «Ας ολοκληρωθεί (ο εμβολιασμός) στους ενήλικες και βλέπουμε», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος και συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος για το εμβόλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.