ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών: 4.000 έσπευσαν για την εκκίνηση της διαδικασίας

09:02 - 04 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών: 4.000 έσπευσαν για την εκκίνηση της διαδικασίας
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των οφειλετών για τη ρύθμιση των χρεών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Κατά τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας, σύμφωνα με την Καθημερινή, 4.000 οφειλέτες αποδέχθηκαν την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, ενώ επιπλέον 2.500 πραγματοποίησαν μια... διερευνητική επίσκεψη στην πλατφόρμα.

Η υψηλή επισκεψιμότητα δημιουργεί προσδοκίες ότι πολλοί οφειλέτες θα σπεύσουν να κάνουν χρήση της δυνατότητας να ρυθμίσουν τα χρέη προς το Δημόσιο έως και σε 240 δόσεις, με παράλληλη επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής στις τράπεζες σε έως και 420 δόσεις και με την προοπτική «κουρέματος».

Σημειώνεται ότι η εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών ανοίγει για πρώτη φορά για φυσικά πρόσωπα, ενώ, για πρώτη φορά, επίσης, μπορούν να ρυθμιστούν και ενήμερες οφειλές. Προϋπόθεση είναι ο οφειλέτης να έχει υποστεί μείωση του εισοδήματός του κατά 20%, τα χρέη του να υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ και να μην οφείλονται σε έναν και μόνο πιστωτή κατά 90%.

Πάνω από 6.500 φυσικά ή νομικά πρόσωπα με χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο έχουν επισκεφθεί τις δύο πρώτες μέρες την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, που άνοιξε για να υποδέχεται αιτήσεις ρύθμισης οφειλών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού. Από αυτούς, οι 4.000 έχουν ήδη αποδεχθεί την άρση του φορολογικού και τραπεζικού τους απορρήτου, ενέργεια που δείχνει ότι το ενδιαφέρον είναι ουσιαστικό και ότι η υψηλή επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα δεν αποτελεί μόνο διερευνητική κίνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.