ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καπραβέλος: Τα εμβόλια δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα σε μεταλλάξεις

10:20 - 05 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Καπραβέλος: Τα εμβόλια δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα σε μεταλλάξεις
Τον έντονο προβληματισμό του για τις συνέπειες του ανοίγματος των δραστηριοτήτων με την ταυτόχρονη έναρξη της τουριστικής περιόδου εξέφρασε, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
 
Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα, μιλώντας στο Open, την Πορτογαλία λέγοντας «η Πορτογαλία έγινε κίτρινη λόγω τουρισμού».
 
 
«Μας προβληματίζει η διάρκεια του τρίτου κύματος. Τα νοσοκομεία πάνε καλύτερα αλλά πιεζόμαστε ακόμη στις ΜΕΘ. Ανησυχούμε γιατί ανοίξαμε όλες τις δραστηριότητες» είπε αρχικά, ενώ ανέλυσε την ανησυχία του λόγω του ανοίγματος του τουρισμού: «Μας ανησυχούν τα εισαγόμενα κρούσματα. Αυτό θα είναι το καλοκαίρι των μεταλλάξεων! Δεν πρέπει να μπουν στη χώρα τα μεταλλαγμένα στελέχη. Είναι σημαντικός ο τουρισμός για την οικονομία μας αλλά να μην γίνει εις βάρος της ζωής». Και εξήγησε: «Η Πορτογαλία έγινε κίτρινη λόγω του τουρισμού. Το βρετανικό στέλεχος μόλυνε νεότερες ηλικίες. Τα εμβόλια δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα σε μεταλλάξεις».
 
Αναφερόμενος στον Ρώσο τουρίστα που εισήχθη είπε: «Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Είναι μεγάλη η ανησυχία μας. Ανησυχούμε τι στέλεχος είναι αυτό». Σε ότι αφορά τα εμβόλια είπε: «Είναι μεγάλος ο προβληματισμός για τις μεταλλάξεις και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».
 
 
 
Παράλληλα ο καθηγητής ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης μίλησε στο ίδιο μέσο, για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τις μεταλλάξεις του κορoνοϊού. «Τα στοιχεία δείχνουν ύφεση στη διασπορά. Μπαίνουμε σταδιακά σε μειωμένο ιικό φορτίο στην Αττική» είπε χαρακτηριστικά, ενώ με τη σειρά του αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς: «Πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός ειδικά στους πάνω των 60 ετών, που είναι και οι πιο ευάλωτοι».
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.