ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβολιασμοί:Χωρίς... βιασύνη τα παιδιά-Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 25-29

18:25 - 07 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Εμβολιασμοί:Χωρίς... βιασύνη τα παιδιά-Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 25-29
Την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 ετών, για ραντεβού εμβολιασμού και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε πως την Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγουν τα ραντεβού για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από εκείνα της Johnson & Johnson για την ηλικιακή ομάδα 25- 29 ετών. 

Τόνισε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει σήμερα 80.000 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας να ξεπεράσουν τους 105.000. Παράλληλα, σπάσαμε το φράγμα των 4 εκατ. εμβολιασμένων με μια δόση, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν φτάσει τα 2,3 εκατ. 

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς παιδιών, τονίζοντας πως η επιτροπή ακόμα μελετά το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν παιδιά 12-15 ετών.

Η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός των ενηλίκων, που ακόμα έχει δρόμο. Για τα παιδιά είπε πως θα υπάρξει η εισήγηση της επιτροπής, αλλά όχι άμεσα. Πρόσθεσε επίσης πως οι εμβολιασμοί παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικοί και δεν θα τεθούν ως προϋπόθεση για να πάνε σχόλειο.

Επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι περισσότερο από το 90% των ασθενών στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστο, ενώ διαπειστώνεται απροθυμία εμβολιασμου σε ηλικίες άνω των 60.Αποτελεί προταιρετότητα ο εμβολιασμός όσων έχουν κληθεί αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα. «Δεν υπάρχει δικαιολογία για την απροθυμία εμβολιασμού και την μετάθεση της προσοχής στους άλλους.Όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στο να πείσουμε κάποιον να εμβολιαστεί. Η εθνική επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα εκτιμήσει τους παράγοντες», σημείωσε.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:32 - 07 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.