ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανάκης: Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

09:27 - 09 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Τζανάκης: Πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών μίλησε σήμερα (9/6) στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής δήλωσε πως είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ανήγαγε τον εμβολιασμό ως πρώτη εθνική η προτεραιότητα στην χώρα και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων εκείνων που ακόμα το σκέφτονται και διστάζουν. Πρότεινε δε να μπουν στο «παιχνίδι» οι οικογενειακοί γιατροί για να βοηθήσουν σε αυτή την διαχείριση και τον εμβολιασμό καθώς όπως είπε πρόκειται για οικεία πρόσωπα και τα άτομα νιώθουν εμπιστοσύνη. 

Επιπλέον, υπογράμμισε την υποχρεωτικότητα των εμβολίων ειδικότερα για τον στενό κρατικό πυρήνα που είναι κρίσιμος για τις υπηρεσίες της χώρας.  «Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός, εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων δήλωσε πως δεν προτιμά τον όρο προνόμια αλλά αναφέρθηκε στη «διαφορετική συμπεριφορά» προς τους εμβολιασμένους εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κουβάλανε κίνδυνο για τους υπόλοιπους.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.