ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρηγιάννης:Είπα ψέματα γιατί με πανικό κανένας δεν τηρεί τα μέτρα

10:37 - 11 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Σαρηγιάννης:Είπα ψέματα γιατί με πανικό κανένας δεν τηρεί τα μέτρα
Ο καθηγητής Περιβαλλοντολογίας του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος βάσει της ανάλυσης των λυμάτων «προβλέπει» την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην κοινότητα, είπε πως στα τέλη Σεπτέμβρη «όταν όλοι βλέπαμε ότι έρχεται δεύτερο κύμα, οι δικοί μας υπολογισμοί έλεγαν ότι αν δεν πάρουμε μέτρα -που δεν είχαμε πάρει τότε- θα έφταναν στις 25.000 τα κρούσματα».

Εξηγώντας σήμερα (11/6) στον ΑΝΤ1, τον παράγοντα της αντίληψης του κινδύνου σε προγνωστικά κινδύνου, είπε πως «είναι σημαντικό αυτό που θα ακούσουμε όλοι. Η αντίληψή μας για τον κίνδυνο αλλάζει την αντίδρασή μας», τονίζοντας πως «στις τεχνικές μας εκθέσεις λέγαμε τα στοιχεία».

Αναφορικά με το γιατί δεν είπε την αλήθεια, ο ίδιος σημείωσε πως, «όταν πεις ότι θα έρθουν 25.000 κρούσματα την ημέρα, το πιθανότερο είναι ότι θα δημιουργήσεις πανικό κι ο κόσμος δεν θα τηρήσει κανένα μέτρο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προβλέψεις που είχε κάνει ότι, μετά τις 16 Ιουνίου, τα κρούσματα θα είναι σε τριψήφιο πλέον αριθμό, κάτι που έγινε νωρίτερα, απάντησε πως «ο λόγος που πέσαμε έξω προς το καλύτερο είναι τα self test» ενώ τόνισε πως, «τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα».

Σε σχέση με το πότε θα γίνουν διψήφια τα ημερήσια κρούσματα, υπογράμμισε πως είναι λίγο νωρίς για διψήφιο αριθμό, αφού θα έχουμε και συρροή τουριστών, εκτίμησε, ωστόσο, ότι, «200-300 κρούσματα την ημέρα είναι κάτι που θα δούμε σύντομα».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.