ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντογεώργης: Σε ποιους κλάδους θα συνεχιστεί η διάθεση self-test

10:14 - 12 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Κοντογεώργης: Σε ποιους κλάδους θα συνεχιστεί η διάθεση self-test
Περισσότερα από 27 εκατ. self test έχουν διατεθεί έως σήμερα, όπως γνωστοποίησε μέσω του ΣΚΑΙ 100.3 ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Παράλληλα, σήμερα (12/6) υπογράμμισε ότι η διάθεση θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι για συγκεκριμένους κλάδους όπως ο τουρισμός, η εστίαση, αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες.

Σε ερώτηση αν θα διευρυνθούν τα κανάλια διάθεσης των self test εκτός από τα φαρμακεία ο Γενικός Γραμματέας υποστήριξε ότι όλα εξετάζονται, ακόμα και η διάθεση από τα σούπερ μάρκετ, βέβαια, συμπλήρωσε ότι δεν έχει αποκλειστεί η συνεργασία με τους φαρμακοποιούς που το επιθυμούν. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αν συνεχιστεί η ύφεση της πανδημίας, και σε συζήτηση με τις Επιτροπές, μέσα στον Ιούλιο θα μπορούμε να πούμε ότι και για τους εμβολιασμένους δεν θα είναι απαραίτητη η διάθεση self test. 

Επιπλέον, ανέφερε ότι στις αρχές τις εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, θα αξιολογηθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.

Αναφορικά με την επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία και τον καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι η προχωρά σημαντικά, καθώς ένας στους τρεις έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και ένα στους δυο είναι εμβολιασμένος με τη μια δόση. Υπογράμμισε δε ότι τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα είμαστε σε ένα κάλο επίπεδο σε όλα τα νησιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 12 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.