ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα γίνει με τη δωρεάν διανομή των self test

08:39 - 14 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 19 Ιουνίου θα γίνει διανομή 3 αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) από τα φαρμακεία όλης της επικράτειας, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Δικαιούχοι είναι εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέοι 18-30 ετών.

Σημειώνεται ότι στην ΠΕ Αχαΐας η διανομή των 3 τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα θα γίνει απευθείας από τις σχολικές μονάδες με οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Παιδείας.

Ειδικά στην ΠΕ Θεσσαλονίκης από 14 έως 19 Ιουνίου πέραν των τεστ που αναλογούν στην εκπαιδευτική κοινότητα θα διατίθενται από τα φαρμακεία και 3 τεστ σε όσους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν την περασμένη εβδομάδα.

Μετά τη διάθεση και αυτών των τεστ ολοκληρώνεται η διανομή τους σε όλες τις ομάδες δικαιούχων για τον μήνα Ιούνιο.

Τι ανοίγει από σήμερα

Από σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου, επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αρχές Ιουλίου θα καταργηθεί πλήρως η απαγόρευση κυκλοφορίας. Παράλληλα, θα αυξηθεί το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων – βαπτίσεων από 100 που ισχύει σήμερα στους 300.

Περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους

Αρχές Ιουλίου αναμένεται να δοθούν και κάποιες επιπλέον ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους. Στο πλαίσιο αυτό, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους για τους πλήρως εμβολιασμένους. Σχετική οδηγία έχει εκδώσει το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

Επίσης, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η ελεύθερη πρόσβαση των εμβολιασμένων σε εκδηλώσεις, χωρίς μάσκα και self test. Ταυτόχρονα, στην εστίαση η συζήτηση αφορά στη δυνατότητα να μπορεί κανείς να καθίσει και σε κλειστό χώρο, δείχνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.