ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 να κάνουν εμβόλια mRNA

09:01 - 16 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 να κάνουν εμβόλια mRNA
«Λογική» χαρακτήρισε τη ανησυχία του κόσμου για το εμβόλιο της AstraZeneca η Αθηνά Λινού, μιλώντας την Τετάρτη (16/6) στον ΑΝΤ1.

Εξήγησε, όμως, ότι «όπου κι αν χρησιμοποιήθηκε το AstraZeneca , υπήρχαν πάντα λίγα θρομβοεμβολικά επεισόδια, όμως πουθενά δεν υπήρξε τέτοιο επεισόδιο μετά τη δεύτερη δόση».

Σχετικά με το αν θα συμβούλευε ασθενή της που έχει κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca να κάνει και τη δεύτερη, απάντησε πως «θα έλεγα αυτό που ξέρω: αν δεν είχατε πρόβλημα στην 1η δόση, η πιθανότητα να έχετε στη 2η είναι 1 στο 1 εκατομμύριο».

Έχοντας χαρακτηρίσει ως «λάθος» το ότι δε δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν άλλο σκεύασμα για τη δεύτερη δόση τους, εξήγησε ότι, δεν υπάρχει «επαρκής πληροφορία κι αυτό γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για το πόσο αποτελεσματική είναι η μίξη».

Αναφορικά με την αρχική της συμβουλή προς τις γυναίκες νεότερης ηλικίας να μην κάνουν το AstraZeneca, εξήγησε ότι, το έκανε γιατί «υπήρχαν τα δεδομένα, τα οποία δεν έλεγαν ότι κινδυνεύει όποιος το κάνει, αλλά το ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στις νέες γυναίκες».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι, «τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι αν έκανες το πρώτο κάνεις το δεύτερο» και εμφανίστηκε καθησυχαστική για το θέμα, όμως εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το ότι, «δίνουμε ως εναλλακτική στις νέες γυναίκες –κάτω των 50- το Johnson&Johnson» και παρότρυνε τις γυναίκες κάτω των 50 να κάνουν εμβόλια mRNA.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:04 - 16 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.