ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

17:40 - 17 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Παπαευαγγέλου: Οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη
Βελτιωμένη εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία, σύμφωνα με την Παιδίατρο - Λοιμωξιολόγο, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τοπιθετήθηκε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνα συνεχίζεται με 617 ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο και τη διάμεση ηλικία στα 35 έτη.

Σε περιοχές όπως το Ρέθυμνο, η Σύρος, η Σαντορίνη παρατηρείται μία σχετική έξαρση σε νεώτερους ανθρώπους, που ενδεχομένως οφείλεται στην αυξημένη κινητικότητά τους.

Σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη παρατηρείται αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες και γ' αυτό η επιτροπή επαναλαμβάνει την άμεσου εμβολισμού των άνω των 50.

Το καλοκαίρι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στους νέους, οι οποίοι θα μεταδώσουν τον ιό στους μεγαλύτερους.

Ο δείκτης θετικότητας μειώνεται παντού, όπως και η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ένα στα τρία νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί μέσω self test.

Σε νησιά όπως η Κως, η Πάρος, η Μύκονος παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου που χρήζει προσοχής.

Το ΕΣΥ επανέρχεται στην κανονικότητα με 1.300 νοσηλευόμενους ασθενείς, 89 εισαγωγές την ημέρα. Οι θάνατοι έπεσαν στους 13 την ημέρα. Τον επόμενο μήνα ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αναμένεται να πέσει κάτω από 100.

Εμβολιασμοί

Στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας συμβάλουν, όπως σημείωσε, τόσο ο καλός καιρός όσο και η αύξηση των εμβολιασμών.

Υπάρχουν, όμως και περιοχές με χαμηλή κάλυψη (κάτω από 30%), όπως για παράδειγμα η Φλώρινα, η Ροδόπη, οι Σέρρες και η Ευρυτανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:51 - 17 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.