ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Self test: Το σχέδιο των φαρμακοποιών για τη διανομή τους

14:47 - 19 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Self test: Το σχέδιο των φαρμακοποιών για τη διανομή τους
Τη βούληση των φαρμακοποιών να δίνονται 4 self test με μία επίσκεψη για κάθε μήνα, ώστε να υπάρχει προσέλευση των ενδιαφερομένων στα φαρμακεία δύο μόνο φορές για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, έκανε γνωστή ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Όπως είπε, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος θα είναι διαφορετικοί καθώς να είναι μεγάλο το ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών. «Η πίεση κατ’ αυτόν τον τρόπο για τα φαρμακεία θα είναι μικρότερη, αυτή την πρόταση θα παρουσιάσουμε την Τρίτη» τόνισε.

Όταν άνοιξε η διαδικασία με τη δυνατότητα επιλογής εμβολίου στην πλατφόρμα από τους πολίτες, αυτομάτως υπήρξε πίεση στα φαρμακεία να γίνει αλλαγή ραντεβού και άρα σκευάσματος, είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι από την προηγούμενη εβδομάδα πολλοί πολίτες προσέρχονται και ρωτούν με ενδιαφέρον και αγωνία για το εμβόλιο, μετά και τις προ ημερών νέες ανακοινώσεις γι’ αυτό της AstraZeneca.

Ωστόσο, προέτρεψε αν κάποιος έχει πραγματοποιήσει την Α’ δόση και δεν είχε κάποιο πρόβλημα, να προχωρήσει και στην Β’ γιατί έτσι χτίζεται αποτελεσματικά, όπως είπε, η ανοσία.

«Η πιθανότητα να δημιουργηθεί στη Β’ δόση κάποιο πρόβλημα είναι 1,3 στο εκατομμύριο», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν υπήρξαν σοβαρές ακυρώσεις εμβολίων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.