ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στην Ηλεία: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος-Νεκροί οι δύο επιβάτες

12:53 - 21 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ηλεία: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος-Νεκροί οι δύο επιβάτες
Συναγερμός σήμανε στο χωριό Χαριά του νομού Ηλείας, καθώς ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα και μετά την πτώση του ανεφλέγη. Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας (21/6).

Δυστυχώς, τόσο ο πιλότος όσο και ο συνεπιβάτης του έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι δύο επιβάτες βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που ανέσυραν τα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος συνετρίβη σε αυλή σπιτιού και ανεφλέγη μετά την πτώση του. Μάλιστα, το σημείο πτώσης απέχει ελάχιστα από το σπίτι του ενός εκ των δύο θυμάτων.

Σε εξέλιξη η κατάσβεση της πυρκαγιάς από πυροσβέστες, η οποία επεκτάθηκε και σε διπλανές αυλές, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος.

Το αεροσκάφος ανήκε στην αερολέσχη Μεσολογγίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1406912797145960449}

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού.

Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή».

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, τόνισε πως ένας από τους επιβάτες ήταν ένας 55χρονος δάσκαλος με καταγωγή από τον συγκεκριμένο οικισμό.

Ο ίδιος ανέφερε πως το αεροσκάφος κατέπεσε στην άκρη του χωριού, μέσα σε μια αυλή και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν τραυματίες κάτοικοι του χωριού.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 21 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.