ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γλυκά Νερά: Απολογείται ο 33χρονος συζυγοκτόνος- Παραιτήθηκε συνήγορος

07:13 - 22 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Γλυκά Νερά: Απολογείται ο 33χρονος συζυγοκτόνος- Παραιτήθηκε συνήγορος
Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο 33χρονος δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να αποδώσει το έγκλημά του σε ένταση, φόρτιση και λεκτικές αντεγκλήσεις που όπως θα πει είχε την μοιραία βραδιά με την Καρολάιν, με αποτέλεσμα να «θολώσει» και να χάσει τον έλεγχο. Μάλιστα, όπως αναφέρει η υπεράσπισή του, θα προσκομίσει πρόσθετες λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής στους αστυνομικούς. «Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος και θα εμπλουτίσουν την προανακριτή του κατάθεση», αναφέρουν οι δικηγόροι του.

Αναμένεται να ισχυριστεί ότι ο φόνος της 20χρονης συζύγου του δεν ήταν προμελετημένος και ότι όλη αυτή την περίοδο έλεγε ψέματα προκειμένου να «σκεφτεί» τι θα γίνει με το παιδί του. 

Σήμερα, ο 33χρονος θα απολογηθεί στον ανακριτή για τέσσερα συνολικά αδικήματα και συγκεκριμένα δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα. Τα κακούργημα είναι αυτά της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου. Τα πλημμελήματα είναι: Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεων του και ψευδή κατάθεση κατ´ εξακολούθηση, αδίκημα που αφορά στις ψευδείς καταθέσεις που έδινε στις αρχές. Αμέσως μετά την απολογία του κατηγορουμένου ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Πάντως, σήμερα στην ανάκριση αναμένεται να διαβιβαστούν και νέα στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές, τα οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ξανά τον 33χρονο σε ένα δεύτερο χρόνο ενώπιον του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι άμεσα αναμένεται και η απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων για το που θα ανατεθεί η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης κόρης του ζευγαριού, μέχρι το αρμόδιο δικαστήριο να αποφασίσει οριστικά για το θέμα μέσα σε διάστημα 90 ημερών. Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια του παιδιού προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του 32χρονου.

Παραίτηση δικηγόρου

Τέλος, να σημειωθεί πως την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 32χρονου πιλότου, γνωστοποίησε ο δεύτερος συνήγορός του, Βασίλης Σπύρου.

Όπως είπε ο δικηγόρος έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις τηλεοπτικές κάμερες, ο ίδιος δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Διευκρινίζοντας είπε πως οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.