ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβολιασμοί: Στα... μισά του δρόμου για το 70% ανοσίας

18:50 - 22 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Εμβολιασμοί: Στα... μισά του δρόμου για το 70% ανοσίας
Εφικτός είναι ο στόχος για το 70% της ανοσίας εντός του καλοκαιριού, όπως εκτιμά ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μέχρι στιγμής, πάντως, έχουν γίνει συνολικά πάνω από 7,5 εκατ. εμβολιασμοί, που αντιστοιχεί στο 31%. Οι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση είναι στο 43%.

Όσον αφορά τα ποσοστά των υγειονομικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως έχουν αυξηθεί.

Συγκεκριμένα:

Γιατροί Δημοσίου 86%
Γιατροί Ιδιωτικού 91% 
Νοσηλευτικό προσωπικό Δημοσίου 69% 
Νοσηλευτικό προσωπικό Ιδιωτικού 73% 
Λοιπό προσωπικό Δημοσίου 66% 
Λοιπό προσωπικό Ιδιωτικού 70%

Σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων από τις εταιρείες, για τον Ιούλιο περιμένουμε από τη Pfizer πάνω από 1,5 εκατ. δόσεις, από τη Moderna περιμένουμε 380.000 δόσεις και από τη Johnson & Johnson 152.000 μέχρι τέλος Ιουνίου και 170.000 τον Ιούλιο.

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έχουμε μπει στην 3η φάση του επιχειρησιακού σχεδίου και πλέον όλοι οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για όποιο εμβόλιο θέλουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι πολίτες που έχουν κάνει πρώτη δόση στο εξωτερικό, με το πιστοποιητικό από την ξένη χώρα μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ και να κλείνουν ραντεβού για τη δεύτερη δόση.

Επίσης, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και δεν έχουν εμβολιαστεί, θα τους σταλεί εκ νέου sms για το προτεινόμενο νέο ραντεβού από σήμερα το βράδυ.

Τέλος, να σημειώσουμε πως ανακοινώθηκε ότι οι τακτικές ενημερώσεις πλέον θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα- μία για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και μια κάθε Πέμπτη μετά την σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.