ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφιοποιείται η βιβλιοθήκη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

10:56 - 23 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Ψηφιοποιείται η βιβλιοθήκη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών
Κόμβο γνώσεων, εξέλιξης και επιστημονικής έρευνας αποτελεί η ιστορική βιβλιοθήκη της Ε.Α.Γ.Μ.Ε., όπου η συμβολή της στη γεωλογική επιστημονική κοινότητα ξεκινάει το 1924 από το τότε Γεωλογικό Γραφείο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.
Συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες, επιστημονικά εξειδικευμένες, βιβλιοθήκες της Ελλάδας και είναι από τις πλέον ενημερωμένες σε θέματα γεωεπιστημών.
 
Επιστημονικοί φορείς Ελλάδας και εξωτερικού, ιδιώτες μελετητές, ερευνητές, φοιτητές και βεβαίως οι επιστήμονες της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. έχουν πρόσβαση σε πάνω από 88.000 τίτλους, εκ των οποίων 12.000 αποτελούν αδημοσίευτες επιστημονικές τεχνικές εκθέσεις και μελέτες, περί των 4.500 χαρτών (από το 1891) καθώς και 40.000 τεύχη ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών, ενώ 277 βιβλία αποτελούν «Σπάνιες Εκδόσεις» καθώς χρονολογούνται από το 19ο αιώνα.
 
Η ψηφιοποίηση της συλλογής της βιβλιοθήκης έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος δια ζώσης ή απομακρυσμένα, να μπορεί να “μεταφερθεί” σε τόπους, χρόνους και στιγμές της εξέλιξης του πλανήτη μας.  Τα βιβλιογραφικά δεδομένα της Βιβλιοθήκης είναι προσβάσιμα μέσω του συνδέσμου https://libraryigme.openabekt.gr/
 

Κατά την παρούσα περίοδο η Βιβλιοθήκη είναι επισκέψιμη από το κοινό κατόπιν σχετικής επικοινωνίας, μέσω του [email protected]  ή στο τηλ. 2131337057–7058, για την αποφυγή συγχρωτισμού λόγω της πανδημίας COVID-19.

EAGME LIBRARY 2

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.