ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Οι μαρτυρίες των θυμάτων

09:45 - 24 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Οι μαρτυρίες των θυμάτων
Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα (24/6) ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και έναν αστυνομικό, που έσπευσε να τους βοηθήσει, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, χθες, στη Μονή Πετράκη.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας, είχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και έριξε στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα.

Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν. Ενώ, ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον ιερομόναχο συμπλήρωσε ότι «αν δεν έχρηζε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν θα τον αναλάμβανα».

«Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, κάτι που είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του ιερέα, κ. Προβατάς, μίλησε για τα συμβάντα: «Εγώ ήμουν ακριβώς από πίσω του αλλά μου δόθηκε η εντύπωση ότι τους πετάει νερά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσαν τρεις σταγόνες στο πρόσωπό μου και άρχισα να καίγομαι... ασήμαντες σταγόνες... τότε έφυγα τροχάδην. Έχω εξαφανιστεί έχω κατέβει κάτω στο ιατρείο της Ιεράς Συνόδου. Μετά ήρθε η αστυνομία και τον συνέλαβαν».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τζήκας, πρώην δικηγόρος υπεράσπισης του δράστη, είπε ότι «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν νερό, αλλά ο τόπος γέμισε αίματα», συμπληρώνοντας πως «δεν μπορούσαμε να το διαχειριστούμε, ήταν αλλόφρων».

Ο μητροπολίτης Άρτης, αναφερόμενος στο περιστατικό, στο οποίο ήταν παρών, σημείωσε «Φορούσε ένα ράσα, ήταν κληρικός», ενώ προσέθεσε ότι «Είναι το τελευταίο που περιμένεις σε έναν τέτοιο χώρο».

Ο γραμματέας Συνοδικού Δικαστηρίου Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης μίλησε στο Open για την επίθεση του ιερέα με καυστικό υγρό. «Είμαι στο ΚΑΤ έχω λάβει τις πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς εγώ ήμουν πολύ κοντά του. Μου έριξε μια μεγάλη καυστικού υγρού στο κεφάλι και στο λαιμό... έχω εγκαύματα στο λαιμό και στο χέρι, όλα μου τα ράσα έγιναν κουρέλι... είχε επιτεθεί πέρσι φραστικά στους μητροπολίτες και είχε εκτοξεύσει απειλές. Είχα ενημερώσει τον αστυνομικό, τον είχα προειδοποιήσει να καλέσει και ενισχύσεις. Ο ιερέας είχε δύο μεγάλα μπουκάλια τουλάχιστον δίλιτρα με καυστικό υγρό», ανέφερε.

«Επικράτησε πανικός, φώναζα στον αστυνομικό, αφαιρέσαμε τα ράσα μας. Ο ιερέας έλεγε στον μητροπολίτη Ζακύνθου: "Δεν θα προλάβεις να πας στη Μητρόπολή σου" και φώναζε: "Θα σκοτώσω τον μητροπολίτη Βεροίας". Πετούσε το καυστικό υγρό παντού. Μόλις του ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου συνέβη, θύμωσε και άρχισε να πετάει το καυστικό υγρό. Μου είχε στείλει μία δημοσίευση του facebook ότι τον Ιούλιο δεν θα ζει».

Την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:12 - 24 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.