ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Self test: Συνεχίζεται και στην Αττική η δωρεάν διάθεση

16:36 - 24 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Self test: Συνεχίζεται και στην Αττική η δωρεάν διάθεση
Τελικά έκαναν πίσω οι φαρμακοποιοί στην Αθήνα και θα συνεχίσουν τη διάθεση των self test στους δικαιούχους, όπως αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) που συνεδρίασε νωρίτερα. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του ΦΣΑ που συνεδρίαζε σήμερα, πήρε κατά πλειοψηφία την απόφαση να συνεχιστεί η διανομή των self test από τα φαρμακεία της Αττικής για τους δικαιούχους του Λεκανοπεδίου.

Σε περίπτωση που η απόφαση ήταν αρνητική και υπήρχαν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δικαιούχων, το υπουργείο Υγείας, όπως είχε τονίσει πως θα ενεργοποιούσε διαφορετικά κανάλια διανομής, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται πως την Τρίτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) έδωσε το «πράσινο» φως στη συνέχιση της διάθεσης των self-tests με ψήφους 11 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, αποφασίστηκε η συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο), με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με κοινωνική ευαισθησία,

Οι φαρμακοποιοί προτείνουν να δοθούν στους δικαιούχους 4 τεστ τον Ιούλιο και 4 τον Αύγουστο.

Ανοικτό παραμένει ακόμα τι θα αποφασίσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Αχαΐας, καθώς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συνέχιση της διανομής.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:53 - 24 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.