ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

10:20 - 25 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας σήμερα (25/6) ανέφερε πως η «παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση και υπάρχει και μια ανησυχία γιατί αυτή η μετάλλαξη Δέλτα είναι 50%-60% πιο μεταδοτική από την προηγούμενη την Άλφα, τη βρετανική, που είχε κυριαρχήσει και στη χώρα μας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «όπως δείχνουν τα μοντέλα, μέσα στον Αύγουστο θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος στην Ευρώπη και προφανέστατα και πιθανότατα και στη χώρα μας».

Βέβαια, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τα καλύτερα εδώ και μήνες κι αυτό ήταν που οδήγησε σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η λύση είναι τα εμβόλια και πως οι μη εμβολιασμένοι και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Απαντώντας στο εάν υπάρχει το ενδεχόμενο «κλεισίματος» είπε πως είναι πιθανόν να δούμε τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή κάλυψη. «Είναι λάθος να έχει κανείς τη δυνατότητα και να μην εμβολιάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζήτησε από τον κόσμο να μην ακούει τους κινδυνολόγους αλλά τους ειδικούς. «Οι μη εμβολιασμένοι κινδυνεύουν, οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν» ξεκαθάρισε. Τη μετάλλαξη Δέλτα την έχουμε βρει (στη χώρα μας) από τον Απρίλιο γίνονται ιχνηλατήσεις, μπορεί να μη βρίσκουμε όλες τις μολύνσεις, αλλά η συνολική εικόνα για τη Δέλτα είναι αυτή διευκρίνισε. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:25 - 25 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.