ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλακόπουλος: «Ασπίδα» μας στην ινδική μετάλλαξη το εμβόλιο

11:27 - 25 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Βασιλακόπουλος: «Ασπίδα» μας στην ινδική μετάλλαξη το εμβόλιο
Η μόνη μας άμυνα στην ινδική μετάλλαξη κορονοϊού είναι να εμβολιαστούμε όσο πιο άμεσα και μαζικά είναι δυνατόν, υπογράμμισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, μιλώντας την Παρασκευή (25/6) στον ΣΚΑΪ.

Πρέπει να φοβόμαστε γιατί απεδείχθει από επιδημιολογικές και όχι εργαστηριακές μελέτες ότι η ινδική μετάλλαξη είναι 50-60% πιο μεταδοτική σε σχέση με το βρετανικό στέλεχος, «Ως εκ τούτου ο ιός αποδεικνύει ότι βρίσκει τρόπους να γίνεται πιο μεταδοτικός για να επιβιώσει».

«Αμύνεται σε αυτό που του βάζουμε εμείς ως εμπόδιο, που είναι ο εμβολιασμός» εξήγησε και συμπλήρωσε πως, μέχρι στιγμής, πάντως ο εμβολιασμός φαίνεται να καλύπτει σε πολύ μεγάλο ποσοστό ,ανεξαρτήτως του σκευάσματος που θα χορηγηθεί, το στέλεχος Δ.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως ο πλήρως εμβολιασμένος είναι απόλυτα προστατευμένος, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, από την σοβαρή νόσηση και τον θάνατο.

Τέλος, κατά την εκτίμηση του ίδιου, η ινδική μετάλλαξη θα είναι το επικρατές στέλεχος του ιού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.