ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει στο 80% το απαιτούμενο τείχος ανοσίας

18:53 - 28 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει στο 80% το απαιτούμενο τείχος ανοσίας
Η μετάλλαξη Δέλτα, που πλέον... καλπάζει και στην Ευρώπη ανεβάζει τον πήχη για το τείχος ανοσίας που πρέπει να "χτίσουν" τα κράτη προκειμένου να προστατευθούν.

Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα. Μαρία Θεοδωρίδου τονίζοντας ότι «ο ιός τρέχει γρηγορότερα απ’ ό,τι περιμέναμε, άρα κι εμείς πρέπει να επισπεύσουμε το βήμα μας» και σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε εκτενώς στην μετάλλαξη Δέλτα, υπογραμμίζοντας ότι ύψωσε το τείχος ανοσίας, που οι επιστήμονες πλέον υπολογίζουν «ότι υπερβαίνει το 80%».

Η ίδια επισήμανε ότι εντός θέρους το «90% των νέων λοιμώξεων θα είναι η παραλλαγή Δέλτα», σημειώνοντας ότι έχει υψηλή μεταδοτικότητα, «50% μεγαλύτερη από το βρετανικό στέλεχος». Πρόσθεσε ότι η απάντηση σε αυτή την εξέλιξη είναι η εντατικοποίηση των εμβολιασμών, «με 2 δόσεις εμβολίων», συμπληρώνοντας ότι το εμβόλιο της Pzizer δίνει ποσοστό προστασίας 96%, ενώ της AstraZeneca 92%.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εκτίμησε ότι ο στόχος για εμβολιασμό του 80% του συνολικού πληθυσμού είναι εφικτός, αλλά πρέπει να περάσει το μήνυμα στους πολίτες πως τα εμβόλια είναι η μόνη λύση για την πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε καλή την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει κίνητρο στους νέους με την "κάρτα ελευθερίας".

«Θα βοηθήσει το voucher, γίνεται και σε άλλες χώρες, είναι για συγκεκριμένες υπηρεσίες τουρισμού και πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα «δεν συμμετείχε στα άλλα προγράμματα στήριξης της κοινωνίας».

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «είμαστε αρκετά κοντά στο ποσοστό ανοσίας», υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι το μήνυμα πρέπει να είναι «καθαρό από όλους, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε!».

Για «μια ωραία κίνηση» έκανε λόγο από την πλευρά της Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όταν ρωτήθηκε για το Freedom Pass.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:59 - 28 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.