ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεμιστοκλέους: Με ιδιώτες γιατρούς οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

12:19 - 29 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Στους ιδιώτες γιατρούς θα βασιστεί το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε,σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το πλαίσιο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτες γιατρούς. Εν συνεχεία, θα ανακοινωθούν τα ονόματά τους για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Τόνισε, δε, ότι η επιχείρηση των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό από ιδιώτες γιατρούς, ενώ το δημόσιο θα καλύψει τις απομακρυσμένες περιοχές.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «οι ιδιώτες γιατροί που θα αμείβονται με 20 ευρώ, με ένα μικρότερο αντίτιμο θα μπορούν να εμβολιάζουν και στα ιατρεία τους, προκειμένου να μην χάνονται δόσεις από το φιαλίδιο του εμβολίου».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι εμβολιασμοί σε αυτή τη φάση θα γίνονται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και δικαιούχοι είναι άτομα που είναι μόνιμα κλινήρεις, έχουν σοβαρά κινητικά προβλήματα ή νόσους όπως το Αλτσχάιμερ.

Μεγαλύτερη προσπάθεια θα χρειστεί, από εδώ και πέρα, αναφορικά με τους εμβολιασμούς, καθώς το ενδιαφέρον έχει μειωθεί, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι ο στόχος εμβολιασμού του 70% των πολιτών έως το τέλος του καλοκαιριού είναι εφικτός. 

«Δεν είμαστε μακριά από το 50% στο τέλος Ιουνίου. Ο στόχος είναι κοντά όπως τον έχουμε υπολογίσει γιατί αν εξαιρέσουμε την AstraZeneca στα υπόλοιπα εμβόλια είμαστε “στο ταβάνι” εκεί που θα έπρεπε να ήμασταν», εξήγησε και συνέχισε λέγοντας «Από εδώ και πέρα φαίνεται ότι θα χρειαστεί μια περισσότερη προσπάθεια και επιχειρησιακά έτσι ώστε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ο στόχος του 70% είναι εφικτός δεδομένο ότι θα έχουμε τη συμμετοχή των πολιτών».

«Το μοναδικό ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», επεσήμανε, κάνοντας έκκληση να μην υπάρχει εφησυχασμός λόγω καλοκαιριού.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει και συμβάλουν στο συνολικό ποσοστό ανοσίας στην κοινότητα, απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή στο μητρώο είναι καταγεγραμμένοι 440.000 πολίτες που αποδεδειγμένα έχουν νοσήσει»

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.