ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων, όταν αποφασιστεί

13:24 - 01 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Έτοιμη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων, όταν αποφασιστεί
Την επιχειρησιακή ετοιμότητα της κυβέρνησης να ανοίξει άμεσα την πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, εφόσον ανάψει το πράσινο φως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στη σημερινή (1/7) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης εμβολιασμών και των παιδιών.

«Πράγματι, στους κύκλους των επιστημόνων γίνεται συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών και περιμένουμε την επίσημη απόφαση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Εφόσον πάρουμε το πράσινο φως, η πλατφόρμα μπορεί επιχειρησιακά να ανοίξει άμεσα. Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι», είπε χαρακτηριστικά.  

Εξάλλου, όπως ανέφερε και στην εισαγωγική της τοποθέτηση, ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες. 

Σχολιάζοντας δε τις πρωινές δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου για το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων μόνο για τους ανεμβολίαστους και χωρίς την παροχή οικονομικής βοήθειας, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «όλη η προσπάθεια μας εστιάζεται στο να ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας. Οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι και όλοι θέλουμε επάνοδο στην κανονικότητα και θέλουμε να αποφύγουμε περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας. Το πλαίσιο για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί έχει ήδη φανεί από τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε. Όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.