ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Ελεύθεροι οι 13 κατηγορούμενοι μετά την απολογία

19:18 - 02 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Ελεύθεροι οι 13 κατηγορούμενοι μετά την απολογία
Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, οι 13 κατηγορούμενοι για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι, στους 3 από τους κατηγορουμένους που, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Οι υπόλοιποι 10 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή όρων.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν, πως η υπόθεση σε βάρος τους εξυπηρετεί τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τους οφείλει ποσό που φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, όπως εκτιμά η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το παράνομο οικονομικό όφελος για την οργάνωση και αντίστοιχα η ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό 5.000.000 ευρώ.

Για το θέμα της οικονομικής απάτης μίλησε στην ΕΡΤ η Θεανώ Καρποδίνη, διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ. «Πραγματικά υπήρχε σε όλη την Αττική, ανά διαμερίσματα, ένα μεγάλο κύκλωμα ιατρών που συνταγογραφούσαν συγκεκριμένο υγειονομικό υλικό σε ασθενείς που είτε δεν τους είχαν εξετάσει ποτέ, είτε τα υλικά που συνταγογραφούσαν δεν είχαν καμία σχέση με την πάθησή τους», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κα. Καρποδίνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.