ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αύξηση κρουσμάτων «τελειώνει» τα... ορθάδικα-Λουκέτα από την πρώτη παράβαση

08:00 - 07 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Η αύξηση κρουσμάτων «τελειώνει» τα... ορθάδικα-Λουκέτα από την πρώτη παράβαση
Τα κέντρα διασκέδασης και ιδιαίτερα τα μπαρ και τα κλαμπ όπου διασκεδάζουν οι νεότερης ηλικίας συμπολίτες μας «στοχεύει» η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού που παρατηρείται στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που αναλύει η Επιτροπή λοιμωξιολόγων και η Πολιτική Προστασία, δείχνουν πως υπάρχει υπερμετάδοση στα κέντρα διασκέδασης.

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρέμβει άμεσα και να λάβει άμεσα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε -όπως είπε- ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα κατεγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης. Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά. Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας».

Όπως είπε, σχετικά με τα πάρτι που πραγματοποιούνται, ιδιαίτερα σε μπιτς μπαρ και κλαμπ των νοτίων προαστίων της Αττικής, ότι εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αποφάσισε:

 Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας. 

  • Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 2.000 ευρώ για τα καταστήματα κάτω των 200 τμ και 5.000 ευρώ για τα καταστήματα άνω των 200 τμ και άμεση σφράγιση για 7 ημέρες.
  • Στη δεύτερη παράβαση ενιαίο πρόστιμο 10.000 και σφράγιση για 15 ημέρες.
  • Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Προσοχή στα social media

Να σημειωθεί τέλος πως στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει παράβαση.

Αυτό σημαίνει πως αν διαπιστωθούν παραβάσεις μέσα από αναρτήσεις θαμώνων κέντρων διασκέδασης στα social media, με φωτογραφίες, βίντεο και stories, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα εκ των υστέρων επιβολής τιμωρίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.