ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιαμαρέλλου: Η Εκκλησία να πει στον κόσμο να εμβολιαστεί άφοβα

12:09 - 07 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Γιαμαρέλλου: Η Εκκλησία να πει στον κόσμο να εμβολιαστεί άφοβα
Την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί τόνισε η καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας σήμερα (7/7) στο MEGA.

«Χρειάζεται να εμβολιαστούμε για να ξανά φτιάξουμε τη ζωή μας» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η μετάλλαξη «Δέλτα»  μεταδίδεται «γρήγορα και κυρίως στις νέες ηλικίες. Και οι κάτω των 30 θα γυρίσουν και θα μολύνουν και τους παππούδες. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι».

Μάλιστα, η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορούν να πειστούν οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη «να βγει μπρος η εκκλησία και να πει σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί, να πάει άφοβα και να εμβολιαστεί».

«Το 99% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο. Από τους εμβολιασμένους, λιγότερο από 0,2% νόσησαν πολύ ελαφρά» είπε, επισημαίνοντας ότι έχει σημασία να μην ξαναμπεί η χώρα σε lockdown και βρεθεί στα όρια κατάρρευσης το σύστημα υγείας.

Για τις παρενέργειες των εμβολίων

Όπως υποστήριξε η καθηγήτρια, στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών με AstraZeneca, τέσσερα άτομα έπαθαν πολύ σοβαρή θρόμβωση. «Είναι πολύ χαμηλό ποσοστό. Από τον ίδιο τον covid το 25% μπορεί να παθαίνει θρομβώσεις και να πεθάνει».

Αναφορικά με την χαλάρωση που επικρατεί, σημείωσε ότι αυτή δεν αφορά μόνο τους νέους και τα κλαμπ, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη η μάσκα και σε ανοιχτούς χώρους όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε πολύτιμα τα self test, καθώς όπως είπε, «στις ιχνηλατήσεις μας, το 66% που έβγαλε θετικά κρούσματα ήταν μέσω self test».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.