ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Το 75% των κρουσμάτων είναι κάτω από τα 34 έτη

17:50 - 08 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Παπαευαγγέλου: Το 75% των κρουσμάτων είναι κάτω από τα 34 έτη
Για κορύφωση των κρουσμάτων έκανε λόγο η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, αλλά και για αλλαγή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, κυρίως λόγω της νέας έξαρσης στους νέους ανθρώπους με πολλές περιφερειακές ενότητες στο επίκεντρο της διασποράς.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα έξαρση της πανδημίας. Τη τελευταία εβδομάδα υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Στο επίκεντρο Αττική, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο. Το 75% των κρουσμάτων είναι κάτω από τα 34 έτη», ανέφερε η καθηγήτρια προσθέτοντας πως υπάρχει μία αύξηση όμως και στα κρούσματα ηλικίας 50-60 ετών.

«Μετάλλαξη Δέλτα και χαλάρωση συνετέλεσαν στην αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και ο συνωστισμός στη διασκέδαση», τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου.

«Ο αυξημένος αριθμός τεστ συνέβαλε και στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, ενώ ο περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο, ο δείκτης θετικότητας είναι υψηλότερος», τόνισε.

Η καθηγήτρια ανέφερε πως ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 9.000. Στην Αττική περίπου 4.000 ενεργά κρούσματα ηλικίας 29 ετών.

«Τις τελευταίες εβδομάδες τετραπλασιάστηκε και η θετικότητα των self τεστ. Σήμερα 1/3 νοσηλευόμενους αφορά νέους πολίτες. Σχεδόν 1 στους 10 αφορά νοσηλευομένους εφήβους κάτω των 24 ετών», ανέφερε.

Η κα. Παπαευαγγέλου τόνισε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται αισθητά.

«Το τέταρτο κύμα θα είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς δεν θα υπάρξει έκρηξη στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω του εμβολίου. Σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα αφορούν τους νέους πολίτες. Αντίθετα στην δυτική Αττική όπου δεν υπάρχει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων, μολύνθηκαν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως στις επόμενες ημέρες πιθανόν να δούμε σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη μία μετακίνηση των κρουσμάτων σε πολίτες άνω των 50 ετών γεγονός που δεν αποκλείεται να φέρει και αύξηση των εισαγωγών.

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, εντοπίστηκαν 121 νέα δείγματα που φέρουν τη μετάλλαξη. Το 84% αφορούν Έλληνες, η πλειοψηφία των οποίων είχαν συμπτωματική λοίμωξη, ενώ 13% των κρουσμάτων χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο, ωστόσο κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις.

Τέλος, όσον αφορά την χρήση της μάσκας, η κα. Παπαευαγγέλου, έκανε σαφές πως δεν ειπώθηκε ποτέ να σταματήσει η χρήση της μάσκας, και πως είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους αλλά και σε όσου εξωτερικούς υπάρχει συνωστισμός.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:57 - 08 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.