ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά-Πώς ταξιδεύουμε με πλοίο

10:12 - 10 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά-Πώς ταξιδεύουμε με πλοίο
Συνεχίζεται το κύμα αναχώρησης των εκδρομέων για τα νησιά του Αιγαίου και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (10/7) στο λιμάνι του Πειραιά σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές, σύμφωνα με το Mega, με τον κόσμο να σπεύδει να επιβιβαστεί σε πλοία για να κάνει τις διακοπές του στα νησιά του Αιγαίου.

Αρκετοί είναι και οι ξένοι τουρίστες με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου. Επίσης και στη Θεσσαλονίκη σημειώνεται αυξημένη κίνηση στην έξοδο προς τη Χαλκιδική.

Μεταξύ των επιβατών και πολλοί νέοι, που χθες (9/7) έλαβαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων και τώρα ήρθε ή ώρα να το γιορτάσουν.

Για να μπορέσουν να ταξιδέψουν με πλοίο οι πολίτες, σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά, υπενθυμίζεται ότι για τους ενήλικες απαιτούνται:
α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

* Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

* Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού (υπενθυμίζουμε ότι απαιτείται να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή τη βεβαίωση αρνητικού PCR ή αρνητικού rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης στο κινητό τους σε ψηφιακή μορφή ή με εκτύπωση από την πλατφόρμα gov.gr.

Δεκτές θα γίνονται οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

Συνολικά, για σήμερα (10/7) έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 11 από της Ραφήνας και 8 από το Λαύριο, ενώ χθες (9/7) απέπλευσαν από τον Πειραιά 25 πλοία, από τη Ραφήνα 11 και από το Λαύριο 9.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 10 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.