ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Freedom Pass-Η διαδικασία απόκτησης

12:10 - 10 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Freedom Pass-Η διαδικασία απόκτησης
Στο πώς οι νέοι, ηλικίας 18 - 25 ετών, θα αποκτήσουν το Freedom Pass, μέσω της σχετικής πλατφόρμας η οποία αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τις 20 Ιουλίου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως «η Κάρτα Ελευθερίας έχει δώσει μια κινητικότητα στον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 18 - 25 ετών».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «από τότε που ανακοινώθηκε έως μέχρι σήμερα έχει ενθαρρύνει πολλούς νέους να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Περίπου 85.000 νέοι έχουν μπει στην πλατφόρμα για να εμβολιαστούν. Ο συνολικός αριθμός των νέων εγγραφών, σε 10 ημέρες, είναι περίπου 330.000».

Η διαδικασία απόκτησης

Δικαιούχοι του Freedom Pass είναι νέοι 18-25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Κάθε νέος δικαιούται ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα.

Κάθε δικαιούχος θα συνδέεται στο gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet και θα κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σ’ αυτήν.

Παράλληλα, θα συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και κινητό τηλέφωνο).

Η διαδικασία αίτησης θα μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στην τράπεζα τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021, οπότε και θα απενεργοποιείται.

Εφόσον υπάρχει υπόλοιπο, ο δικαιούχος της κάρτας δεν θα μπορεί να το αναζητήσει.

Οι νέοι που θα λάβουν την κάρτα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, ενώ δεν επιτρέπεται μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου ή η ανάληψη του ποσού.

Εμβολιασμοί

Ο κ. Γεωργαντάς μίλησε και για τον ρυθμό των εμβολιασμών, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ ικανοποιητικό».

«Υπήρχε κάποια στιγμή ημερήσιος αριθμός εμβολιασμών γύρω στους 100.000. Κάποιες στιγμές βλέπουμε ότι αυτό είναι 85.000 – 90.000, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι μονοδοσικό και ολοκληρώνεις τον εμβολιασμό. Στο ρυθμό των εμβολιασμένων είμαστε πολύ καλά. Οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης, κάθε ημέρα, είναι περίπου στις 40.000. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα μήνα μπορούμε να έχουμε περίπου 1.200.000 εμβολιασμούς πρώτης δόσης», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

«Αυτή την στιγμή έχουμε 1.600 εμβολιαστικά κέντρα σε πλήρη λειτουργία, έχουμε επάρκεια εμβολίων παντού. Έχουμε τη δράση που ξεκίνησε 6 Ιουλίου από την Κρήτη και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα με στοχευμένους εμβολιασμούς σε όλη τη χώρα, σε απομακρυσμένες περιοχές. Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες ο κατ’ οίκον εμβολιασμός με ιδιώτες γιατρούς για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν και πραγματικά υπάρχει η δυνατότητα, η πολλή άμεση, σε όποιον θέλει να εμβολιαστεί, να το κάνει. Ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι πολύ ικανοποιητικός, απλώς η αγωνία μας παραμένει», είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Έχοντας 5.200.000 Έλληνες που έχουν κάνει την πρώτη δόση και ολοκληρώνοντας και τις δύο δόσεις το επόμενο διάστημα, καταλαβαίνετε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι πολύ καθοριστικοί για να μπορέσουμε να υψώσουμε το τείχος ανοσίας, δηλαδή να περάσουμε τα 7.000.000 εμβολιασμούς στον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 10 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.