ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο σε Βαρνάβα και Ελευσίνα- Απομακρύνθηκαν κάτοικοι

16:07 - 10 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Μαίνεται το πύρινο μέτωπο σε Βαρνάβα και Ελευσίνα- Απομακρύνθηκαν κάτοικοι
Μάχη με τις φλόγες κόντρα σε δυνατούς ανέμους, δίνουν οι Πυροσβέστες σε διάσπαρτα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Η μεγαλύτερη φωτιά εντοπίζεται αυτή τη στιγμή σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο όσων επιχειρούν, καθώς ο άνεμος αλλάζει κατευθύνσεις και οι ξαφνικές ριπές «φουντώνουν» το μέτωπο.

Ειδικότερα, στη περιοχή πνέουν 4-5 μποφόρ. Παρά τις ρίψεις των εναέριων δυνάμεων, παρατηρούνται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το σημείο είναι δύσβατο, ενώ η ρίψη εναέριων μέσων σταμάτησε για λίγο χρονικό διάστημα.

Τρεις κατοικίες που βρίσκονται μέσα στο δάσος εκκενώθηκαν προληπτικά. Προληπτικά εκκενώθηκε, επίσης, μία Μονή αλλά και ένα ίδρυμα ΑμΕΑ.

Η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, που διαρκώς ενισχύεται, έχει οργανωθεί από την Πυροσβεστική, με 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το ρωσικό Beriev.

Παράλληλα, μεταβαίνουν από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.

Πυρκαγιά και στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας

Λίγη ώρα μετά την πυρκαγιά στο Βαρνάβα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι με ριπή έως και 7 Μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο που κάνει στοχευμένες ρίψεις νερού από αέρα. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Ζωοδόχου πηγής από το ύψος των διασταυρώσεων με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και το εργοστάσιο Παπαστράτος.

Στη Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.

Φωτιά σε Εύβοια και Βόλο - Εκκενώθηκε το χωριό Νημποριό

Μάλιστα όσο περνά η ώρα τόσο αυξάνονται τα πύρινα μέτωπα, καθώς φωτιά έχει ξεσπάσει τόσο στον Βόλο όσο και στην Εύβοια.

Όσο για τη φωτιά στην Εύβοια, αυτή καίει κοντά στα Νέα Στύρα και παίρνει διαστάσεις. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 11 οχήματα με 29 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινείται προς Νημποριό, το οποίο λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς εκκενώθηκε προληπτικά.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή όπου βρίσκεται η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, πολύ κοντά σε σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν σε μια μεγάλη έκταση για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και επιχειρήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 10 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.