ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: «Μάχη» σε 51 μέτωπα-Η εικόνα σε Εύβοια-Βαρνάβα

18:15 - 10 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: «Μάχη» σε 51 μέτωπα-Η εικόνα σε Εύβοια-Βαρνάβα
Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την κατάσταση με τις πυρκαγιές.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για «ακόμα μια δύσκολη μέρα με ανέμους έξι και επτά μποφόρ και ριπές να φτάνουν τα 8 μποφόρ».

Όπως τόνισε, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πυρκαγιές, ενώ εξέπεμψε το μήνυμα πως οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για τα πύρινα μέτωπα.

Εστιάζοντας στην πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε πως δεν απειλεί σπίτια.

Προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια. Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι εννέα, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Νέα Στύρα συμμετέχουν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες.

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα,  διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.

Αναφερόμενος στο μέτωπο των πυρκαγιών σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, νωρίτερα όμως οι φλόγες πλησίασαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελευσίνα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10 και μισή το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίαζαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωρίων αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους.

Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ , στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους. Ακόμη, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στην Νέα Ιωνία Βόλου η οποία και αντιμετωπίστηκε μέσα σε μία ώρα. 

«Στο κέντρο των επιχειρήσεων παραμένουμε με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου ενώ ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετάει πάνω από τα Στύρα αυτή τη στιγμή με συντονιστικό ελικόπτερο. Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και οι δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε άλλο προκύψει», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:48 - 10 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.