ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πυροφυλάκια στον Υμηττό αναμένεται να τριπλασιαστούν

17:02 - 12 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Τα πυροφυλάκια στον Υμηττό αναμένεται να τριπλασιαστούν
Στον Λόφο Αγίου Σωτήρος στην Παιανία εγκαινιάστηκε παρατηρητήριο πυροφύλαξης για τις πυρκαγιές, ενισχύοντας τη δυνατότητα ταχύτερης αντίδρασης σε περίπτωση φωτιάς.

Το παρατηρητήριο βρίσκεται εντός του Πειραϊκού Χωριού, στην Παιανία, στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Πειραιώς και θα είναι σε θέση να εποπτεύει όλη την ανατολική πλευρά του Υμηττού, από κοινού με ένα ευρύτερο τμήμα της περιοχής των Μεσογείων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από  το υπουργείο Εσωτερικών και εντάσσεται στον ευρύτερο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε,ανάμεσα σε άλλους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα τα πυροφυλάκια στον Υμηττό θα τριπλασιαστούν (από 16 που είναι σήμερα, θα γίνουν 48), μέσω της ένταξης της σχετικής πρότασης του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως είπε, όλα τα πυροφυλάκια θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο και θα διαθέτουν κάμερες με υπέρυθρους αισθητήρες.

Στην τελετή παράδοσης, που οργανώσε ο ΣΠΑΥ, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, και στελέχη Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.