ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης: Έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα κατά 60%

15:47 - 16 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Μαγιορκίνης: Έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα κατά 60%
Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας την Παρασκευή (16/7) στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε τη δική του εκτίμηση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μετά και την εφιαλτική πρόβλεψη του ECDC για πενταπλασιασμό των κρουσμάτων μέχρι την 1η Αυγούστου.

Όπως ανέφερε, ακόμα και στις χώρες που υπάρχουν λίγα κρουσματα, αυτά θα αυξηθούν. «Ο ιός πάντα μας εκπλήσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ολλάνδίας που είχαν λίγα κρούσματα και τώρα έχουν χιλιάδες».

Για την Ελλάδα σημείωσε πως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δεν θα φτάσουμε σε πολύ μεγάλα νούμερα κρουσμάτων. Για ένα σενάριο με  10-15 χιλιάδες ημερήσια κρούσματα, υπογράμμισε ότι για την ώρα μοιάζει δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί.

Σε σχέση με τις μεταλλάξεις στη χώρα μας,  υποστήριξε πως η αίσθηση που έχουν οι ειδικοί είναι ότι έχει υποχωρήσει η μετάλλαξη  Άλφα (Βρετανική) και  έχει αντικατασταθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι πάνω από το 60% η επικράτηση της  μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα και προβλέπεται απίθανο να μην κυριαρχήσει».

Το βασικό στοιχείο εν μέσω αυτή της κατάστασης, τόνισε πως είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων. «Το 90% στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστο. Ακόμα κι αν ένας εμβολιασμένος εισαχθεί στο νοσοκομείο θα έχει καλύτερη πορεία».

Κλείνοντας, είπε πως «το συγκεκριμένο κύμα χαρακτηρίζεται ηπιότερο σε σχέση με αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής. Λογικά θα είναι λιγότερη η πίεση στο σύστημα υγείας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.