ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταθλητής NBA και MVP των τελικών

08:19 - 21 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταθλητής NBA και MVP των τελικών
Οι Μπακς επικράτησαν με 105-98 των Σανς, και κάνοντας το 4-2 αναδείχθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 1971. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP των τελικών.

Κατά τις πρώτες του δηλώσεις, ο «Giannis» σημείωσε ότι η κατάκτηση του τίτλου για αυτόν «σημαίνει πολλά. Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι που πίστεψε σε εμένα. Ήθελα να τα καταφέρω για την πόλη. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα». Απευθυνόμενος στον Κρις Μίντλετον είπε: «Τα καταφέραμε Κρις. Τα καταφέραμε. Αυτός ο τύπος με σπρώχνει κάθε μέρα να γίνομαι σπουδαίος. Με τον Κρις είμαστε μαζί 8 χρόνια. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε για το Μιλγουόκι και θέλουμε να το ξανακάνουμε».

Παράλληλα, έκανε λόγω και για το γεγονός ότι πλέον τρία αδέλφια της οικογένειας, αυτός, ο Θανάσης και ο Κώστας, έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Πολλοί έκαναν πλάκα πέρυσι που ο Κώστας πήρε το πρωτάθλημα. Τώρα όμως τα καταφέραμε και εγώ και ο Θανάσης».

Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχάρηκαν τον Έλληνα διεθνή.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που οδήγησε με 50 πόντους τους Milwaukee Bucks στο πρωτάθλημα του NBA μετά από μισό αιώνα, λυγίζοντας τους Phoenix Suns. 

«Απίστευτος Γιάννης! Οι Έλληνες παντού πανηγυρίζουν!» σημειώνει χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρωθυπουργός με ένα emoji ελληνική σημαία και ένα emoji δύναμης. 

{https://twitter.com/kmitsotakis/status/1417693229429018631}

«Νικήσατε το ρατσισμό» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης.

«Από ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, στην κορυφή του κόσμου. Νικητές, μαχητές, πρωταθλητές. Παιδιά μεταναστών, που έζησαν την αδικία και τον ρατσισμό. Παιδιά δύο γονιών που τα μεγάλωσαν με αρχές, αξίες, ιδανικά. Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, είναι τιμή μας που είστε Έλληνες» σημειώνεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

{https://twitter.com/atsipras/status/1417703386552672260}

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 21 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.