ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαζανάς: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία

07:44 - 22 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Λαζανάς: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία
«Καμπανάκι» για την μείωση των εμβολιασμών και τις περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα έκρουσε ο Μάριος Λαζανάς, Παθολόγος/Λοιμωξιολόγος, μιλώντας σήμερα (22/7) στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λαζανάς υπογράμμισε πως η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού ήταν προφανώς αναμενόμενη.

«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» ανέφερε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως το στέλεχος κορονοϊού Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό και συγχρόνως δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα», επεσήμανε.

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» συμπλήρωσε παραθέτοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με τον ιο και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

O ίδιος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται  το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.