ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανάκης: Αναμένουμε έως και 350 ασθενείς κορονοϊό στα νοσοκομεία, ημερησίως

10:54 - 22 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Τζανάκης: Αναμένουμε έως και 350 ασθενείς κορονοϊό στα νοσοκομεία, ημερησίως
Εκτιμήσεις για το ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και της κατάστασης που θα υπάρξει στα νοσοκομεία της χώρας, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Δεν απομακρυνόμαστε πολύ από τα δύο βασικά σενάρια που είχαμε προαναφέρει, το καλό σενάριο των 3.500 κρουσμάτων και το δυσμενές σενάριο των 4.500 κρουσμάτων με άδηλη ακόμη την κορύφωση, η οποία πιθανόν να ήταν με 5.000- 6.000 κρούσματα.

Αυτό υπογράμμισε ο καθηγητής μιλώντας σήμερα (22/7) στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας πως διατηρεί την αισιοδοξία του ότι θα πάμε στο θετικό σενάριο χωρίς, βέβαια, να απομακρύνεται η πιθανότητα να βρεθούμε και στο αρνητικό.

«Είμαι πιο αισιόδοξος αυτή τη φορά ότι μπορεί να πάμε λίγο καλύτερα» σημείωσε.

Σχετικά με τη διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα, ο καθηγητής είπε πως αυτή έχει παίξει βασικό ρόλο στην εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, θεωρεί  δεδομένο πως σε όλο το Νότιο Αιγαίο, Κρήτη κτλπ  σχεδόν το σύνολο των κρουσμάτων, ποσοστά 95% και άνω, αφορούν την μετάλλαξη δέλτα, ενώ στην Ηπειρωτική Ελλάδα εκτιμά ότι τα κρούσματα κορωνοιού με ινδική μετάλλαξη είναι πάνω από το 60-70%.

«Αυτό από επιδημιολογικής απόψεως το θεωρώ σχεδόν δεδομένο», τόνισε συνοψίζοντας.

Ερωτηθείς για την εκτίμησή του περί του τι θα συμβεί στα νοσοκομεία της χώρας, ο κ. Τζανάκης απάντησε πως περί τα τέλη του μήνα με αρχές του επόμενου θα έχουμε 300 με 350 ημερήσιες εισαγωγές.

Κατά τον καθηγητή, αυτό σημαίνει ότι σε ένα δεκαήμερο, με αυτά τα δεδομένα θα ξεπεράσουμε το 50-60% της νοσοκομειακής ισχύος της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.